Nu are rost sa te lupti cu ireparabilul


… Nu-ți chinui inima că în anumite momente din trecut nu ai luat hotărâri, nu ai făcut alți pași, care te-ar fi dus în viață pe un drum mai bun… Orice pas făcut, orice hotărâre luată nu puteau să fie altfel, pentru că orice vorbă a ta, orice act al tău stau față cu întreaga ta ființă fizică și morală ca rezultatul unei operații de cifre față de cifrele operate, ca un compus chimic față cu elementele care-l alcătuiesc. A regreta că n-ai făptuit altfel, este ca și cum rezultatul hidrogenului și oxigenului ar regreta că nu-i aur, suma lui doi plus doi că nu-i zece. (G.Ibrăileanu)
 În general ne satisfac  momentele care nu mai există…  adesea gândim… ce bine era dacă trăiam în alte vremuri… făceam altfel… și dacă am fi fost în vremurile trecute regretam pe cele de dinaintea lor… și tot așa…

love,quotes,no,regrets,with,amor-5a49d9dce64956503786ce5bf478b2a9_h

Anunțuri

6 thoughts on “Nu are rost sa te lupti cu ireparabilul

  1. e bine sa privesti prezentul in fata si sa lasi deoaparte trecutul, asta in cazul in care nu detii secretul intoarcerii in timp 😛

  2. Nimic nu e ireparabil…oamenii cred ca prin „schimbare” lucrurile se imbunatatesc…dar de cale mai multe realitatea nu se intrepta, ci devine si mai stramba. Cred ca in loc de schimb, trebuie sa ne oprim, sa ne uitam peste umar si sa reconstituim evenimentele care au dus la punctul in cre ne aflam. Asa avem un respuns viabil la ce sa evitam, si sa schimbam in viitor. (euzicas)

    • „sa evitam si sa schimbam in viitor”, asta e ideea! Sa invatam ceva din greseli si sa incercam sa ne corectam, sa ne indreptam, altfel vom trai doar cu greseli. Ceea ce alegem sa facem depinde in mare masura de instinctul fiecaruia. Actiunile noastre nu pot fi mai intelepte decat gandurile noastre, dar se pot corecta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s