Budinca de gris cu branza de vaci si mere


Există foarte multe rețete pentru budinca de griș, dar eu vă redau așa cum o fac eu:

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri griș
  • 4 mere (se pot folosi și alte fructe proaspete sau din compot: pere, ananas, piersici, caise, căpșuni, afine etc.)
  • 250 g brânză de vaci
  • 1-2 ouă
  • 100 gr unt
  • 50 gr stafide

Pentru decor și arome: scorțișoară pudră, zahăr vanilat,  miere, sau dulceață de fructe sau un topping de ciocolată dacă vă place.

Fierbeți laptele  în care adaugați grișul, zahărul vanilat și stafidele, mestecați compoziția aproximativ 5 minute cu un tel (stafidele se pot înlocui cu zahăr după gust). Nu vă faceți griji pentru consistența grișului, dacă vi se pare că nu este suficient de legat mai adaugați puțin lapte și invers, dacă nu are o consistență legată mai adaugați puțin griș (eu  prefer un griș mai mare, este mai gustos!). Lăsați-l deoparte să se răcorească și nu uitați  între timp să încălziți cuptorul.

Ungeți bine un vas termorezistent cu unt și adăugați 2 mere tăiate felii (sau le puteți rade prin răzătoare). Presărați puțină scorțișoară și dacă merele sunt mai zemoase și puțin pesmet. Frecați untul (nu de la frigider, ci ținut la temperatura camerei) cu gălbenușurile și brânza de vaci (dacă brânza este zemoasă adăugați încă puțin pesmet).

Turnați jumătate din cantitatea de griș fiert peste mere. Cealaltă cantitate de griș se adaugă peste brânza de vaci și se omogenizează. Albușurile se vor bate spumă și le veți  încorpora prin răsturnare cu lingura în compoziția de brânză. Tăiați și celelalte 2 mere felii și așezați-le în vasul termorezistent, presărați la fel puțină scorțișoară. Adăugați compoziția de brânză deasupra. Puneți la cuptor pentru aproximativ 30 min. până se rumenește ușor deasupra.

Lăsați vasul cu budincă să se răcească, tăiați felii și serviți budinca cu puțină miere sau dulceață, sau diverse decoruri, după gust!

Încă mai este caldă, dar am tăiat-o să vă servesc și pe voi cu o felie 🙂

Poftă bună!

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri

3 thoughts on “Budinca de gris cu branza de vaci si mere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s