Singuratatea se poate trata! Nota bene!


Toată lumea se poate referi la efectele emoționale provocate de singurătate, dar răul se poate extinde mult dincolo de asta. Dintotdeauna singurătatea, izolarea socială, a fost descrisă ca fiind criminalul ascuns, cauzând probleme grave de sănătate, ce pot avea consecințe devastatoare.

Singurătatea este o stare ce îndeamnă la tristețe.Tristețea este o stare ce îndeamnă la depresie. Din punct de vedere clinic, depresia poate dezvolta o boală reală, care este mult mai gravă decât a te simți singur. În cele mai multe situații, singurătatea poate duce la probleme ce cauzează un nivel redus de activitate, accidente vasculare cerebrale, mobilitate diminuată, Alzheimer etc.

Izolarea prelungită poate afecta sistemul imunitar, făcând oamenii mai vulnerabili la infecții și alte consecințe neplăcute. Ea poate afecta, de asemenea, sistemul cardiovascular, crescând astfel riscul afecțiunilor inimii și problemelor circulatorii. Lipsa de interacțiune socială este de asemenea legată de debutul bolii Alzheimer.

Neverificată, singurătatea poate afecta treptat starea de sănătate a persoanelor în vârstă, reducând nu doar calitatea vieții lor, dar și durata ei. Acesta este motivul pentru care este necesar să luați măsuri, cu privire la starea de sănătate a celor de lângă noi, chiar dacă părinții în vârstă nu sunt pasionați de idee, mai ales când vine vorba de faptul că ar putea rămâne cazați/internați fie că e vorba de o unitate de rezidență sau un spital de îngrijire neurologică.

NOTA BENE! Verificați cu mare atenție însă recomandările sau informațiile găsite despre locurile, respectiv așa zisele Spitale sau Centre de îngrijire, unde ați dori să cazați sau tratați rudele voastre.

Puteți afla din comentariile de pe paginile de facebook ale respectivelor locații sau de pe forumurile deschise în acest sens, întrebați cunoștințele sau prietenii apropiați dacă pot să vă dea cât mai multe detalii despre locul unde alegeți ca rudele voastre să-și petreacă ce le-a mai rămas din timpul lor… Spun asta pentru că lumea este plină de șarlatani care știu să întindă curse, numite Centre de îngrijire, în care pot cădea victime nu doar părinții, ci mai ales banii lor sau ai voștri, după caz!

scam

Reclame

One thought on “Singuratatea se poate trata! Nota bene!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s